Café Affogato

Café Affogato

Recept
18 juli 2025

Een snelle, zomerse klassieker met een premium twist van Café Félice Supremo – ideaal voor op de dessertkaart of als extraatje bij de koffie.

Ingrediënten:
Ontdek hieronder alle ingrediënten die je nodig hebt voor onze La Dolce Burrata!

Bereiding:

  1. Kies een stijlvol, transparant glaasje waarin de lagen goed zichtbaar zijn.

  2. Schep twee bollen vanille-ijs in het glaasje.

  3. Zet het glas rechtstreeks onder de koffiemachine en laat een verse, hete shot Café Félice Supremo over het ijs lopen. Zo smelt het ijs net genoeg om zich te mengen met de koffie en ontstaat die typische affogato swirl.

  4. Spuit daarna een toef gesuikerde room bovenop de koffieijscombinatie.

  5. Strooi net voor het uitserveren een eetlepel speculoos crumble over de room voor een krokante toets.

Serveertip:

Serveer onmiddellijk, met een lepeltje én een rietje. De combinatie van warm en koud, romig en krokant, zorgt voor een verrassend gevoel van food happiness.

Extra tip:

Ideaal als snelle upsell na een lunch of diner. De opbouw aan tafel (koffie erbij gieten) kan ook als belevingselement gebruikt worden.